Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem un sēnēm

Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem un sēnēm Foto: Cūkgaļas sautējums ar dārzeņiem un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 2-3 zaļās paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 2-3 tomāti
  • kaudzīte balto sēņu
  • 1 neliels kabacis vai cukini
  • sāls, pipari
  • sviests vai augu eļļa

Pagatavošana

  1. Sēnes izvāra, ūdeni, kurā vārījās sēnes, neizlej.
  2. Lielākās sēnes sagriež.
  3. Cūkgaļu sagriež vidēja lieluma gabalos, cep sviestā vai augu eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa, pieber sāli, piparus.
  4. Sīpolu, burkānu, kabaci vai cukini sagriež gabaliņos.
  5. Tomātus applaucē, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
  6. Paprikām izņem sēklas, sagriež garenos gabaliņos.
  7. Sviestā vai augu eļļā cep sīpolus un burkānus, pievieno kabaci vai cukini, tad paprikas un tomātus, pieber sāli, piparus.
  8. Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos - visu samaisa - dārzeņus, gaļu, sēnes, liek dziļā veidnē.
  9. Ūdenim, kurā vārījās sēnes, mazliet pieber sāli, pārlej to sēnēm, dārzeņiem un gaļai.
  10. Ja ūdens, kurā vārījās sēnes ir maz, pielej vēl buljonu vai ūdeni - šķidrumam jābūt līdz malām.
  11. Veidnei uzliek vāku, cep 180°C temperatūrā, 1 stundu un 20-30 minūtes.
  12. Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes