Cūkgaļas karbonāde pikantā sinepju mērcē

Cūkgaļas karbonāde pikantā sinepju mērcē Foto: Cūkgaļas karbonāde pikantā sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 800 g cūkgaļas karbonādes
  • 150 ml gaļas buljona
  • 125 g sviesta
  • 2 - 3 tējkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • garšvielas gaļai
  • pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagriez karbonādi pirksta platuma šķēlēs un katru apkaisi ar sāli un pipariem.
  2. Dziļā pannā sakarsē olīveļļu un ātri apbrūnini karbonādes šķēles no abām pusēm un noliec malā.
  3. Pannā, kura apcepi karbonādes, lej buljonu un uzsildi, tad liec tajā apceptās karbonādes, sutini 7 minūtes, tad apgriez karbonādes uz otru pusi, uzliec pannai vāku un turpini sutināt vel 10 minūtes.
  4. Izņem karbonādes no pannas un liec bļodā, pārklāj to ar foliju (lai gaļa neatdziest).
  5. Šķidrumā, kurā sutinājās gaļa, iemaisi sinepes. Sagriez sviestu 6 daļās un pievieno pa vienam gabalam pannas saturam.
  6. Pieber sāli un garšvielas.
  7. Liec karbonādes atpakaļ pannā (lai tas būtu iegrimušas mērcē) un ļauj 5 - 8 minūtes pastāvēt, lai ievelkas garšas.

Ja vēlies izteiktāku sinepju garšu, pievieno vairāk sinepju un sanāks sātīgs ēdiens ar bagātīgu garšu - piesies dūšu pat ļoti izsalkušajiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes