Sastāvdaļas
- 800 g cūkgaļas karbonādes
- 150 ml gaļas buljona
- 125 g sviesta
- 2 - 3 tējkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote sinepju
- garšvielas gaļai
- pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Sagriez karbonādi pirksta platuma šķēlēs un katru apkaisi ar sāli un pipariem.
- Dziļā pannā sakarsē olīveļļu un ātri apbrūnini karbonādes šķēles no abām pusēm un noliec malā.
- Pannā, kura apcepi karbonādes, lej buljonu un uzsildi, tad liec tajā apceptās karbonādes, sutini 7 minūtes, tad apgriez karbonādes uz otru pusi, uzliec pannai vāku un turpini sutināt vel 10 minūtes.
- Izņem karbonādes no pannas un liec bļodā, pārklāj to ar foliju (lai gaļa neatdziest).
- Šķidrumā, kurā sutinājās gaļa, iemaisi sinepes. Sagriez sviestu 6 daļās un pievieno pa vienam gabalam pannas saturam.
- Pieber sāli un garšvielas.
- Liec karbonādes atpakaļ pannā (lai tas būtu iegrimušas mērcē) un ļauj 5 - 8 minūtes pastāvēt, lai ievelkas garšas.
Ja vēlies izteiktāku sinepju garšu, pievieno vairāk sinepju un sanāks sātīgs ēdiens ar bagātīgu garšu - piesies dūšu pat ļoti izsalkušajiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!