Cūkas gaļas desa

Cūkas gaļas desa Foto: Cūkas gaļas desa

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas gaļas
  • 1/2 glāzes gaļas buljona
  • 10 g kartupeļu cietes
  • 25 g sāls
  • 0,5 g salpetra
  • 2,5 g cukura
  • ķiploki
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Cūkas gaļu izmaļ divas trīs reizes gaļas mašīnā, pievieno kartupeļu cieti, sāli, salpetri, cukuru, piparus, majorānu, timiānu, ja vēlas, sarīvētu ķiploku un pamazām pielejot buljonu, labi samīca.
  2. Sagatavo gaļas masu pilda blīvi zarnās, zarnu galus sasien, izveidojot apaļu rituli.
  3. Desas dūmo karstos dūmos 10 - 12 stundas.
  4. Dūmoto cūkas gaļas desu var uzglabāt vēsā, labi vēdinātā telpā 4-6 mēnešus.
  5. Desu sagrieztu ripiņās, pārliek sviestmaizei vai izlieto dažādu ēdienu gatavošanai. Pirms lietošanas var veselu, nesagrieztus rituļus apvārīt ūdenī un pasniegt ar sinepēm vai skābiem kāpostiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes