Citronu krēms

Citronu krēms Foto: Citronu krēms

Sastāvdaļas

  • 4 citroni
  • 6 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 glāzes sviesta
  • 4 tējkarotes kukurūzas cietes
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Sarīvē 1 ēdamkaroti citronu miziņas, izspiež 2/3 glāzes citronu sulas.
  2. Katlā, ar biezu apakšu, izkausē sviestu, pievieno cukuru, kukurūzas cieti, sāli, citronu sulu un miziņu.
  3. Visu uzvāra, turpina vārīt 1 minūti.
  4. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pielej mazliet citronu masas, samaisa un tad lej visu katlā ar citronu masu.
  5. Samazina uguni, maisot vāra krēmu, kamēr tas sabiezē.
  6. Krēmu pārliek stikla traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi, uzglabā ledusskapī, 1 nedēļu.
  7. Ļoti gards deserts, bet var izmantot arī, tortēs un pīrāgos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes