Sastāvdaļas
- 4 citroni
- 6 olu dzeltenumi
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāzes sviesta
- 4 tējkarotes kukurūzas cietes
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Sarīvē 1 ēdamkaroti citronu miziņas, izspiež 2/3 glāzes citronu sulas.
- Katlā, ar biezu apakšu, izkausē sviestu, pievieno cukuru, kukurūzas cieti, sāli, citronu sulu un miziņu.
- Visu uzvāra, turpina vārīt 1 minūti.
- Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pielej mazliet citronu masas, samaisa un tad lej visu katlā ar citronu masu.
- Samazina uguni, maisot vāra krēmu, kamēr tas sabiezē.
- Krēmu pārliek stikla traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi, uzglabā ledusskapī, 1 nedēļu.
- Ļoti gards deserts, bet var izmantot arī, tortēs un pīrāgos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!