Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 olas
- 1 glāze cukurs
- 200 g biezpiens
- 1 tējk. soda
- 1/4 tējkarote sāls
- 2 glāzes milti
Krēmam:
- 2 olas
- 1 glāze cukurs
- 1,5 ēd. karotes milti
- 400-500 ml piens
- 200 g sviests
- rīvēta citrona miziņas
- vanilīns
- kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Pagatavo biskvītu: saputo olas un glāzi cukura, pievieno 200 g biezpiena, pieliek 1 tējkaroti sodas, sāli, 1 glāzi miltu, visu kārtīgi sakuļ, pievienot otru glāzi miltu, samaisa ar karoti.
- Mīklu sadala 8 daļās, ieliek uz 1 stundu ledusskapī.
- Gatavo krēmu: sajauc olas ar cukuru, pievieno miltus, pienu, visu sakuļ.
- Liek uz ļoti lēnas uguns. Maisot uzkarsē līdz vārīšanai un noņem no uguns.
- Kad masa atdzisusi, pieliek saputotu sviestu ar vanilīnu, rīvētas citrona miziņas, vēlreiz visu nedaudz saputo.
- Izņem no ledusskapja mīklu, daļas izrullē vēlamā formā (aplī, kvadrātā utt.).
- Sakarsētā cepeškrāsnī cep dažas minūtes.
- Kamēr biskvīts ir silts (bet ne karsts), smērē krēmu. Krēmu izlieto tā, lai pēdējai kārtai paliek vairāk krēma, jo būs jāapsmērē arī kūkas sāni.
- Kad tas izdarīts, apkaisa visu kūku ar kokosriekstu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!