Citronu biezpiena kūka ar kokosriekstu skaidiņām

Citronu biezpiena kūka ar kokosriekstu skaidiņām Foto: Citronu biezpiena kūka ar kokosriekstu skaidiņām

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 1 glāze cukurs
  • 200 g biezpiens
  • 1 tējk. soda
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 2 glāzes milti

Krēmam:

  • 2 olas
  • 1 glāze cukurs
  • 1,5 ēd. karotes milti
  • 400-500 ml piens
  • 200 g sviests
  • rīvēta citrona miziņas
  • vanilīns
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Pagatavo biskvītu: saputo olas un glāzi cukura, pievieno 200 g biezpiena, pieliek 1 tējkaroti sodas, sāli, 1 glāzi miltu, visu kārtīgi sakuļ, pievienot otru glāzi miltu, samaisa ar karoti.
  2. Mīklu sadala 8 daļās, ieliek uz 1 stundu ledusskapī.
  3. Gatavo krēmu: sajauc olas ar cukuru, pievieno miltus, pienu, visu sakuļ.
  4. Liek uz ļoti lēnas uguns. Maisot uzkarsē līdz vārīšanai un noņem no uguns.
  5. Kad masa atdzisusi, pieliek saputotu sviestu ar vanilīnu, rīvētas citrona miziņas, vēlreiz visu nedaudz saputo.
  6. Izņem no ledusskapja mīklu, daļas izrullē vēlamā formā (aplī, kvadrātā utt.).
  7. Sakarsētā cepeškrāsnī cep dažas minūtes.
  8. Kamēr biskvīts ir silts (bet ne karsts), smērē krēmu. Krēmu izlieto tā, lai pēdējai kārtai paliek vairāk krēma, jo būs jāapsmērē arī kūkas sāni.
  9. Kad tas izdarīts, apkaisa visu kūku ar kokosriekstu skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes