Cepti kartupeļi ar Briseles kāpostiem

Cepti kartupeļi ar Briseles kāpostiem Foto: Cepti kartupeļi ar Briseles kāpostiem

Sastāvdaļas

  • 400 g ar mizu vārītu kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarote garšaugu sāls
  • 500 g saldētu Briseles kāpostu
  • 1 tējkarote sausā dārzeņu buljona
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • 2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Kartupeļus notīra un sagriež šķēlītēs.
  2. Sīpolu sīki sakapā un apsautē eļļā.
  3. Pieliek kartupeļus, uzkaisa garšaugu sāli un uz lēnas uguns apcep zeltaini brūnas.
  4. Briseles kāpostiem uzlej nedaudz ūdens, garšai pieliek dārzeņu buljonu un muskatriekstu.
  5. Katliņam uzliek vāku, kāpostus uz lēnas uguns sautē apmēram 12 - 15 minūtes.
  6. Pannā viegli apbrūnina sviestu.
  7. Briseles kāpostus ar putojamo karoti izņem no ūdens , kārto vienā pusē un pārlej ar sviestu. Otrā šķīvja pusē kārto apceptos kartupeļus. Šī ir garda piedeva pie zivs ēdieniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes