Sastāvdaļas
- 400 g ar mizu vārītu kartupeļu
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote garšaugu sāls
- 500 g saldētu Briseles kāpostu
- 1 tējkarote sausā dārzeņu buljona
- šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Kartupeļus notīra un sagriež šķēlītēs.
- Sīpolu sīki sakapā un apsautē eļļā.
- Pieliek kartupeļus, uzkaisa garšaugu sāli un uz lēnas uguns apcep zeltaini brūnas.
- Briseles kāpostiem uzlej nedaudz ūdens, garšai pieliek dārzeņu buljonu un muskatriekstu.
- Katliņam uzliek vāku, kāpostus uz lēnas uguns sautē apmēram 12 - 15 minūtes.
- Pannā viegli apbrūnina sviestu.
- Briseles kāpostus ar putojamo karoti izņem no ūdens , kārto vienā pusē un pārlej ar sviestu. Otrā šķīvja pusē kārto apceptos kartupeļus. Šī ir garda piedeva pie zivs ēdieniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!