Sastāvdaļas
- 500 g aknu
- 250 g tomātu sulas
- 30 g pētersīļu
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ēdamkarote kaltētu sīpolu
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- pipari
- sāls
Pagatavošana
- Aknas nomazgā un nosusina, sagriež 5 cm garos un 1 cm biezos gabaliņos.
- Pētersīļus sakapā.
- Pannā uzkarsē eļļu, cep aknas, liek pētersīļus, pārlej ar citronu sulu, samaisa un cep, kamēr paliek brūnganas.
- Kad aknas palikušas brūnganas, pievieno sīpolus un pielej tomātu sulu, samaisa un sautē 20 minūtes, uz lēnas uguns.
- Pieber piparus un sāli, samaisa.
- Aknas pasniedz karstas.
- Kaltētu sīpolu vietā var izmantot svaigus, bet tad tos jācep pannā, kopā ar aknām, cep, kamēr kļūst brūngani.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!