Ceptas aknas tomātu mērcē

Ceptas aknas tomātu mērcē Foto: Ceptas aknas tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu 
  • 250 g tomātu sulas
  • 30 g pētersīļu
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas 
  • 1 ēdamkarote kaltētu sīpolu
  • 1 ēdamkarote citrona sulas 
  • pipari 
  • sāls

Pagatavošana

  1. Aknas nomazgā un nosusina, sagriež 5 cm garos un 1 cm biezos gabaliņos.
  2. Pētersīļus sakapā.
  3. Pannā uzkarsē eļļu, cep aknas, liek pētersīļus, pārlej ar citronu sulu, samaisa un cep, kamēr paliek brūnganas.
  4. Kad aknas palikušas brūnganas, pievieno sīpolus un pielej tomātu sulu, samaisa un sautē 20 minūtes, uz lēnas uguns.
  5. Pieber piparus un sāli, samaisa.
  6. Aknas pasniedz karstas.
  7. Kaltētu sīpolu vietā var izmantot svaigus, bet tad tos jācep pannā, kopā ar aknām, cep, kamēr kļūst brūngani.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes