Cepelīni ar jēra gaļu

Cepelīni ar jēra gaļu Foto: Cepelīni ar jēra gaļu

Sastāvdaļas

  • 5-8 kartupeļi
  • 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 200-300 g jēra maltās gaļas
  • 50-100 g žāvēta bekona
  • 1 vidējs sīpols
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Mērcei:

  • saldais krējums
  • ar sīpoliem sacepts bekons

Pagatavošana

  1. Divus, trīs kartupeļus bez mizas izvāra, atdzesē.
  2. Pārējos kartupeļus nomizo un tur bļodā ar ūdeni, lai nesamelnē.
  3. Vārītos kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
  4. Zaļos kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves (ja kartupeļus rīvē, masu ieliek marlē un izspiež sulu).
  5. Nospiesto masu sajauc ar citrona sulu, lai kartupeļi nesamelnē. Traukā, kurā ir kartupeļu sula, ļauj nostāties cietei.
  6. Sajauc kopā vārītos un nevārītos kartupeļus.
  7. Kartupeļu sulu nolej un nosēdušos cieti pievieno kartupeļu masai.
  8. Pieliek arī sāli, piparus un vēl četras ēdamkarotes fasētās kartupeļu cietes.
  9. Visu samīca viendabīgā masā.
  10. Samitrina rokas, uz plaukstas uzliek kartupeļu masu un izveido plāceni.
  11. Plācenī liek gaļas masu un aizspiež to ciet, izveidojot lielu klimpu.
  12. Lielā katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un cepelīnus pa vienam laiž iekšā, vāra uz mazas uguns apmēram 20 min un pēc tam nedaudz apcep uz pannas ar sviestu. Pasniedz ar sīpolu mērci.

Šoreiz mēģināju ar jēra gaļu - teikšu godīgi, garšīgākus neesmu ēdusi! Lai labi garšo!

Recepti piedāvā un iesaka: Erica Button

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes