Cāļa fileja ar spinātu salātiem, cukurzirņiem un graudu sinepju mērci

Cāļa fileja ar spinātu salātiem, cukurzirņiem un graudu sinepju mērci Foto: Cāļa fileja ar spinātu salātiem

Sastāvdaļas

  • 2 - 4 PF Ķekava cāļu filejas gabaliņi Vidusjūras marinādē

Salātiem:

  • 4 saujas spinātu
  • 4 ēdamkarotes vārītas zaļās lēcas
  • 6 ēdamkarotes lobītu cukurzirņu
  • 4 ēdamkarotes sīki sagrieztu svaigu gurķu
  • 2 bazilika zariņi

Sastāvdaļas mērcei:

  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarotes graudaino sinepju
  • 1 tējkarote medus

Sastāvdaļas 1 porcijai.

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas liek vienā lielā salātu bļodā, rūpīgi samaisa un mērci pārlej salātiem.
  2. Ar koka karotēm maigi iemaisa. 
  3. Virs salātiem liek grilētus un sagrieztus cāļa filejas gabaliņus.

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus.

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā ēdienu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes