Burkānu salāti ar šķiņķi

Burkānu salāti ar šķiņķi Foto: Burkānu salāti ar šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu 
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 300-350 g šķiņķa
  • majonēze
Marinādei:
  • 250 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 ēdamkarotes sāls
  • 50 ml 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Pannā lej mazliet augu eļļas, cep burkānus, maisot, uz lielas uguns, 5 minūtes, pannai uzliek vāku, samazina uguni un sutina burkānus, kamēr tie gatavi, atdzesē.
  3. Sīpolus sīki sagriež un pārlej ar karstu marinādi.
  4. Gatavo marinādi - katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, uzvāra, pielej etiķi.
  5. Kad marināde atdzisusi, sīpoli ir gatavi.
  6. Šķiņķi sagriež salmiņos, samaisa visas salātu sastāvdaļas, majonēzi salātiem pievieno tikai pirms pašas pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes