Sastāvdaļas
- 1 kg burkānu
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 300-350 g šķiņķa
- majonēze
Marinādei:
- 250 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- 50 ml 9% etiķa
Pagatavošana
- Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
- Pannā lej mazliet augu eļļas, cep burkānus, maisot, uz lielas uguns, 5 minūtes, pannai uzliek vāku, samazina uguni un sutina burkānus, kamēr tie gatavi, atdzesē.
- Sīpolus sīki sagriež un pārlej ar karstu marinādi.
- Gatavo marinādi - katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, uzvāra, pielej etiķi.
- Kad marināde atdzisusi, sīpoli ir gatavi.
- Šķiņķi sagriež salmiņos, samaisa visas salātu sastāvdaļas, majonēzi salātiem pievieno tikai pirms pašas pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!