Brokastu strata – nesteidzīgam brīvdienu rītam

Brokastu strata – nesteidzīgam brīvdienu rītam Foto: Brokastu strata – nesteidzīgam brīvdienu rītam

Sastāvdaļas

  • 8 olas
  • 500 ml piena
  • šķipsniņa sāls
  • malti melnie pipari
  • 8 -10 šķēles Fazer Franču Brioche tostermaize (sagriezta mazos gabaliņos)
  • sīpols
  • 1 ēdamkarote sinepes
  • 200 g čedaras vai cita iecienītā siera
  • 200 g šķiņķis
  • sviests

Pagatavošana

  1. Cepeštrauku (apmēram 20 cm platu un 10 cm augstu) ieeļļo ar sviestu. 
  2. Trauku piepilda ar maizes kubiņiem, pievieno ¾ daļas no sarīvētā siera, sīpola gabaliņus un sagrieztu šķiņķi. 
  3. Lielā bļodā sakuliet olas ar pienu, sāli,  pipariem un sinepēm. 
  4. Piena un olu maisījumu lej pār maizes, siera un šķiņķa maisījumu. 
  5. Apkaisa ar atlikušo sieru un ļauj masai vismaz pusstundu atpūsties līdz cepeškrāsns uzsilst 175-180°C. 
  6. Var arī maisījumu pagatavot iepriekšējā vakarā, pēc tam ielikt to ledusskapī un ielikt cepeškrāsnī tikai nākamajā dienā. 
  7. Krāsnī pirmās 20 minūtes cepeštrauku pārklāj ar foliju, pēc tam noņemiet foliju un cepiet vēl 20-30 minūtes, atkarībā no cepšanas trauka dziļuma. 
  8. Gatavs ir tad, kad stratas šķidrā daļa ir kļuvusi stingra.
 
Strata ir bagātīgs brokastu ēdiens, kas dažiem nedaudz atgādina franču sāļo pīrāgu – kišu, taču mīklas pamatne tiek aizstāta ar tostermaizes gabaliņiem. Lieliska recepte brīvdienu rītam, kas aizgūta no amerikāņu virtuves. Īpaši iecienīta starp tiem, kam patīk eksperimentēt, jo šeit nav pareizu vai nepareizu sastāvdaļu – var izmēģināt dažādas kombinācijas no visa, kas ir ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes