Sastāvdaļas
- 100 g ūdens
- 15 g rauga
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 160 g kviešu milti
Pildījumam:
- 300 g maltas liellopa gaļas
- 1,5 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes sasmalcināta sīpola
- 1 tējkarote sāls
- 1/4 tējkarotes melno piparu
- 1 tējkarotes oregano
- 1/2 tējkarotes paprikas pulvera
- 100 g sasmalcinātu tomātu
- 50 g čili - tomātu kečupa
- 100 g rīvēta siera
- eļļa pārziešanai
Pagatavošana
- Sasmalcinātu raugu liek bļodā un pārlej ar siltu ūdeni, maisa līdz raugs izšķīdis.
- Pievieno eļļu, sāli un miltus, samīca mīklu.
- Raudze 15 minūtes.
- Malto gaļu kopā ar sīpolu nedaudz apcep pannā sakarsētā eļļā.
- Pievieno sāli, piparus, oregano, paprikas pulveri, sasmalcinātos tomātus un čili - tomātu kečepu.
- Maisījumu vāra dažas minūtes.
- Mīklu vēlreiz samīca un izveltnē 26 x 36 cm lielā plāksnē.
- Liek uz plāts kura ir ieklāts cepamais papīrs, pārziež ar eļļu.
- Virsū liek maltās gaļas maisījumu.
- Pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Raudzē vēl 20 minūtes.
- Cep cepeškrāsnī ~ 250°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!