Sastāvdaļas
- 250 g biezpiena
- 300 g miltu
- 2 olas
- 100 g cukura
- 1 tējkarote sodas
- sāls
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar mikseri, pieber cukuru, turpina kult.
- Pievieno sodu, sāli, biezpienu - visu samaisa.
- Pievieno miltus un vēlreiz visu samaisa.
- Mīkla sanāk pietiekami bieza, mazliet līp pie rokām.
- Mīklu ņem ārā no bļodas ar miltainām rokām, apkaisa ar miltiem darba virsmu un mīklu izrullē.
- Mīklu sadala 3 daļās un katru izrullē, mīkla nedrīkst būt plāna.
- Ar lielu glāzi izspiež apļus, bet katra apļa vidū, izspiež ar mazāku glāzi, mazākus apļus.
- Uzkarsē eļļu mazā katliņā, eļļas līmenim jābūt 3 cm augstumā.
- Cep uz mērenas uguns, eļļas temperatūras līmeni pārbauda, iemetot sīciņu mīklas pikucīti, ja apkārt tam sāk savilkties burbulīši, tā ir optimāla.
- Katlā liek pa trim virtuļiem, jo cepoties, tie uzbriest, cepas ļoti ātri, kamēr kļūst zeltaini.
- Pēdējos cep mazos aplīšu viducīšus, tie pārvērtīsies par bumbiņām.
- Gatavos virtuļus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
- Ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!