Biezpiena – mandeļu pīrāgs

Biezpiena – mandeļu pīrāgs Foto: Biezpiena – mandeļu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiena
  • 2 olas
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāze rozīņu
  • 1/2 glāze apelsīnu miziņas
  • 1 ēdamkarote mandeļu pulvera
  • 4 ēdamkarote cukura
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 20 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • sāls (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc biezpienu ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru, pievieno arī vaniļas cukuru.
  3. Masu saputo ar elektrisko putotāju un iemaisa tajā sasmalcinātās mandeles, rozīnes un apelsīnu miziņas.
  4. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi masā iecilā saputotos olu baltumus.
  5. Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Masu ieklāj kūkas formā un cep 190°C temperatūrā 40 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes