Sastāvdaļas
- 400 g biezpiena
- 2 olas
- 200 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 glāze rozīņu
- 1/2 glāze apelsīnu miziņas
- 1 ēdamkarote mandeļu pulvera
- 4 ēdamkarote cukura
- šķipsniņa vaniļas cukura
- 20 g sviesta
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- sāls (pēc garšas)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus.
- Atsevišķā bļodā sajauc biezpienu ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru, pievieno arī vaniļas cukuru.
- Masu saputo ar elektrisko putotāju un iemaisa tajā sasmalcinātās mandeles, rozīnes un apelsīnu miziņas.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi masā iecilā saputotos olu baltumus.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Masu ieklāj kūkas formā un cep 190°C temperatūrā 40 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!