Bezē rulete ar ogām

Bezē rulete ar ogām Foto: Bezē rulete ar ogām

Sastāvdaļas

● 4 olu baltumi
● 225 g cukura
● 50 g mandeļu
Pildījumam:
● 280 ml 35% saldā krējuma
● 2 ēdamkarotes „Baileys” liķeris
● 70 g zemeņu šķēlītes
● 70 g aveņu
● 70 sarkano jāņogu
● 25 g pūdercukura
● nedaudz grauzdētu mandeļu pārslu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai. Ietauko taisnstūrainu veidni, kuras izmērs ir 35x25 cm, pēc tam ieklāj tajā cepamo papīru.
  2. Stingrās putās saputo olu baltumus. Visu laiku kuļot, pakāpeniski pievieno cukuru, kamēr masa kļūst stingra un spīdīga. Masu ielej veidnē un apkaisa ar mandelēm. Cep 10-15 minūtes cepeškrāsns augšējā nodalījumā, kamēr bezē apbrūnē. Samazina temperatūru līdz 170°C un turpina cept vēl 10-15 minūtes kamēr sacietē. Izņem laukā un turpat uz cepamo papīra apgrieziet otrādi un atstāj,lai atdziest.
  3. Saputo putukrējumu, pievieno liķieri un ar masu apsmērē bezē. Mazliet ogu nolieciet malā dekorēšanai, bet ar pārējām apkaisām krēmveidīgo pildījumu. Piepalīdzot ar papīru, gareniski satin bezē ruletē. Atstāj to 45 minūtes, lai sacietē. No ņem no papīra un apkaisa ruleti ar pūdercukuru un grauzdētām mandeļu pārslām, dekorē ar ogām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes