Berlīneri - Berlīnes pončiki

Berlīneri - Berlīnes pončiki Foto: Berlīneri - Berlīnes pončiki

Sastāvdaļas

  • 600 g miltu + 1,5 glāzes miltu krēmam
  • 2 olas (1 ola mīklai 1 ola krēmam)
  • 2 glāzes piena (1 glāze mīklai, 1 glāze krēmam)
  • 7 g rauga
  • 1 glāze cukura (1/2 glāzes mīklai, 1/2 glāzes krēmam) 
  • 1,5 ēdamkarotes augu eļļas mīklai
  • augu eļļa cepšanai
  • šķipsniņa sāls 
  • 2 ēdamkarotes konjaka
  • 1 paciņa vanilīna krēmam
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • 65 g baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - siltā pienā iemaisa raugu, cukuru, sāli, augu eļļu un konjaku.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus.
  3. Samīca mīklu, atstāj lai tā uzrūgst.
  4. Gatavo krēmu - uzvāra 3/4 glāzes piena.
  5. Atlikušajam aukstajam pienam pievieno olu, vanilīnu,cukuru - kārtīgi sakuļ.
  6. Pievieno miltus - visu sakuļ ar putojamo slotiņu, skatoties, lai nav kunkuļu.
  7. Aukstā piena masu liek verdošajā pienā, pastāvīgi maisot vāra, kamēr sabiezē.
  8. Karstajā krēmā liek šokolādi, kārtīgi samaisa, lai tā izkūst, krēmu atdzesē.
  9. Mīklu sadala olas lieluma bumbiņās, ar rokām izveido plācenīti.
  10. Vidū liek 1 tējkaroti krēma, mīklas malas sastiprina, liek ar savienojuma vietu uz leju.
  11. Dziļā katlā vai friterī uzkarsē augu eļļu - fritē pončikus.
  12. Atdzisušus berlīnerus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes