Sastāvdaļas
- 100 g baltās šokolādes
- 6 olas
- 200 g mīksta sviesta
- 200 g cukura
- 200 g miltu
- 1 1/2 tējkarotes cepama pulvera
- 50 g samaltu mandeļu
- 1 ēdamkarote ķiršu degvīna vai Amareto liķiera
- 6 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
Dekorējums:
- 600 ml 35% saldā krējuma
- 225 g baltās Šveices šokolādes
- 100 g baltās šokolādes glazūras
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Ietauko divas 20 cm platas veidnes un ieklāj tajās cepamo papīru.
- Šokolādi ieliec nelielā bļodā un aplej ar 4 ēdamkarotēm karsta ūdens, un izkausē virs katliņa ar verdošu ūdeni, pēc tam noņem no uguns.
- Šokolādes šķidrumā tūdaļ iemaisi olu dzeltenumus, pirms tam tos atdalot no olu baltumiem.
- Saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā un iemaisa šokolādē kopa ar miltiem, cepamo pulveri, mandelēm un ķiršu vai Amareto liķieri.
- Saputo olu baltumus un uzmanīgi samaisa kopā ar šokolādes masu.
- Masu ielieciet tortes veidnēs un cep apmēram 20-25 minūtes, kamēr jau mīklā iedurtais iesmiņš pēc izņemšanas ir sauss.
- Atdzesē pamatnes veidnes 5 minūtes, pēc tam izliec laukā uz metāla režģa.
- Tad apsmērē ar ievārījumu un saliec kopā.
- Pagatavo dekorējumu: saputo putukrējumu un apsmērē kūkas virsmu un sānus.
- Salauzto šokolādi ieliec bļodā un lēni virs katliņa ar vārošu ūdeni izkausē.
- Pēc tam samaisi ar pusi šokolādes glazūras un masu izlej uz tīra plastikāta dēlīša, izsmērē plānā kārtiņā un piespied pie kūkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!