Baltās šokolādes torte ar saldo krējumu

Baltās šokolādes torte ar saldo krējumu Foto: Baltās šokolādes torte ar saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 100 g baltās šokolādes
  • 6 olas
  • 200 g mīksta sviesta
  • 200 g cukura
  • 200 g miltu
  • 1 1/2 tējkarotes cepama pulvera
  • 50 g samaltu mandeļu
  • 1 ēdamkarote ķiršu degvīna vai Amareto liķiera
  • 6 ēdamkarotes aveņu ievārījuma

Dekorējums:

  • 600 ml 35% saldā krējuma
  • 225 g baltās Šveices šokolādes
  • 100 g baltās šokolādes glazūras

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Ietauko divas 20 cm platas veidnes un ieklāj tajās cepamo papīru.
  3. Šokolādi ieliec nelielā bļodā un aplej ar 4 ēdamkarotēm karsta ūdens, un izkausē virs katliņa ar verdošu ūdeni, pēc tam noņem no uguns.
  4. Šokolādes šķidrumā tūdaļ iemaisi olu dzeltenumus, pirms tam tos atdalot no olu baltumiem.
  5. Saputo sviestu ar cukuru gaisīgā masā un iemaisa šokolādē kopa ar miltiem, cepamo pulveri, mandelēm un ķiršu vai Amareto liķieri.
  6. Saputo olu baltumus un uzmanīgi samaisa kopā ar šokolādes masu.
  7. Masu ielieciet tortes veidnēs un cep apmēram 20-25 minūtes, kamēr jau mīklā iedurtais iesmiņš pēc izņemšanas ir sauss.
  8. Atdzesē pamatnes veidnes 5 minūtes, pēc tam izliec laukā uz metāla režģa.
  9. Tad apsmērē ar ievārījumu un saliec kopā.
  10. Pagatavo dekorējumu: saputo putukrējumu un apsmērē kūkas virsmu un sānus.
  11. Salauzto šokolādi ieliec bļodā un lēni virs katliņa ar vārošu ūdeni izkausē.
  12. Pēc tam samaisi ar pusi šokolādes glazūras un masu izlej uz tīra plastikāta dēlīša, izsmērē plānā kārtiņā un piespied pie kūkas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes