Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g sviesta
- 1 ola
- 1 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 glāze cukura
- 2 glāzes miltu
Pildījumam:
- āboli
- banāni
- granātābols
- 400 g biezpiena
- 500 g skābā krējuma
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- vaniļas cukurs
- 4 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Miltus un sviestu saberzē kopā drupatās, tad pievieno cukuru, cepamo pulveri un olu, rūpīgi samīca viendabīgā masā.
- Ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
- Pildījums: Augļus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos, sajauc ar 1 ēdamkaroti cietes.
- Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu, biezpienu, cukuru, olas, miltus un vaniļas cukuru.
- Atdzesēto mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā kūkas formā ar maliņām 2 cm uz augšu.
- Ieklāj biezpiena krēmu, izkārto augļus un liek cepties 180°C 40 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!