Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 200 g cukura
- 2 olas
- 100 g medus
- 100 g sviesta
- 2 tējkarotes sodas
Krēms:
- 400 g vārīta iebiezinātā piena
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru.
- Sviestu un medu sajauc un izkausē, tad pievieno sodu un karsē līdz masa iegūst karameles krāsu.
- Tad noņem no karstuma, turpina maisīt vēl 1 minūti un sajauc ar saputotajām olām.
- Pakāpeniski masai pievieno miltus, maisa līdz masai viendabīga konsistence.
- Iegūto mīklu sadala 6 daļās un katru no tām izrullē.
- Liek cepties 170°C temperatūrā 3 - 4 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, apklāj tos ar tīru virtuves dvielīti un noliek maliņā līdz būs nepieciešami.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un iebiezināto pienu viendabīgā masā, ja nepieciešams var pievienot cukuru.
- Iegūto krēmu klāj pār katru biskvītu, kūkas virsmu un malām.
- Dekorē ar mandeļu skaidiņām un pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!