Ātri marinēti kāposti - 15. minūtes un gatavs!

Ātri marinēti kāposti - 15. minūtes un gatavs! Foto: Ātri marinēti kāposti - 15. minūtes un gatavs!

Sastāvdaļas

  • 3 kg kāpostu
  • 3 lieli burkāni
  • 3-4 ķiploka daiviņas

Marinādei:

  • 1,5 l ūdens
  • 200 g cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes)
  • 250 g saulespuķu eļļas
  • 200 g 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Kāpostus sakapā.
  2. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  4. Visu samaisa.
  5. Gatavo marinādi - ūdeni lej katlā, liek uz uguns.
  6. Pieber cukuru, sāli, saulespuķu eļļu - uzvāra.
  7. Pielej etiķi, turpina vārīt 2-3 minūtes.
  8. Kāpostu maisījumam pārlej karstu marinādi, patur 2 stundas.
  9. Pēc 2 stundām, šādi marinētus kāpostus var ēst.
  10. Šādi marinēti kāposti saglabā vitamīnus, ir garšīgi un kraukšķīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes