Sastāvdaļas
- 2,5 glāzes miltu
- 250 ml silta ūdens
- 50 ml piena
- 1 tējkarote sausā rauga
- 1,5 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- zaļumi
- 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Mīklu gatavo maizes cepamajā krāsniņā vai pats.
- Sajauc siltu ūdeni, pienu, miltus, cukuru, sāli, raugu, samīca mīklu.
- Gatavu mīklu sadala bumbiņās un liek uz ietaukotas plāts.
- Uzklāj dvieli un patur 20 minūtes.
- Uzrūgušas bulciņas apziež ar olas dzeltenumu.
- Cep krāsnī, 200 °C temperatūrā, 20 minūtes.
- Gatavo ķiploku mērci - sasmalcina ķiplokus, pievieno augu eļļu un sakapātus zaļumus.
- Izņem no krāsns bulciņas, karstas pārziež ar ķiploku mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!