Asais tomātu - papriku džems

Asais tomātu - papriku džems - īsts kārums Foto: Asais tomātu - papriku džems

Sastāvdaļas

  • 800 g tomātu
  • 400 g paprikas
  • 3 - 4 čili pipari
  • 6 - 8 ķiploka daiviņas
  • 50 ml etiķa
  • 300 g cukura ar pektīnu
  • 2 tējkarotes kaltētu raudeņu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Tomātus iegriež un pārlej ar verdošu ūdeni.
  2. Patur pāris minūtes, tad tomātus atdzesē un noņem miziņu.
  3. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos un ieber katliņā.
  4. Paprikai un čili pākstīm izņem sēkliņas un sagriež strēmelītēs, tad pievieno tomātiem.
  5. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā un pievieno tomātiem.
  6. Pievieno sāli, kaltētas raudenes un, ik pa brīdim apmaisot, vāra uz mērenas uguns aptuveni 40 - 45 minūtes.
  7. Pievieno etiķi un cukuru, uz mazas uguns pavāra vel 5 - 7 minūtes, mazliet atdzesē un pilda sterilizētās burkās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes