Sastāvdaļas
- 4 lieli tomāti
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 šķēles baltmaizes
- 2 ēdamkarotes noskalotu sālītu kaperu
- 300 g uz pusēm pārgrieztas dzeltenās paprikas
- 1 saišķītis svaiga bazilika
- 60 g rīvēta Parmas siera
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Katru tomātu šķērsām pārgriež uz pusēm,izņem mīkstumu un iekaisa sāli.
- Liek caurdurī ar griezuma pusi uz leju,atstāj 30 minūtes suloties.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 250°C temperatūrai.
- Virtuves kombainā sīki samaļ ķiplokus, 2 maizes šķēles, kaperus, papriku un baziliku.
- Pieber sali un piparus.
- Dārzeņu maisījumu pilda tomātu pusītēs.
- Sadrupina atlikušo maizi un pārkaisa tomātiem.
- Pārkaisa ar Parmas sieru, apslaka ar eļļu.
- Cep apmēram 20 minūtes, līdz virspuses kļūst brūnas. Pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!