Alus braunijs ar alus karameli

Alus braunijs ar alus karameli Foto: Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas

Braunijam:

  • 120 g miltu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 110 g sviesta
  • 200 g melnās šokolādes
  • 250 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 300 ml alus - Mežpils Speciālais

Karamelei:

  • 150 g cukura
  • 3-4 ēdamkarotes alus
  • 100 g sviesta
  • 50 g sāls kliņģerīši

Pagatavošana

  1. Bļodiņā virs katla ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
  2. Atsevišķā bļodā sakuļ olas un pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu. Pamazām pievieno visas sausās sastāvdaļas un alu.
  3. Maisa līdz izveidojusies viendabīga masa. To lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties aptuveni 35 minūtes.
  4. Tikmēr pagatavo karameli. Katliņā uz nelielas uguns karsē cukuru, kam pievienots alus. Ļauj tam lēnām izkust un karamelizēties, visu laiku pieskatot katliņu. Maisīt nav nepieciešams. Kad cukurs izkusis, karameli var apmaisīt. Pievieno sviestu un iemaisa to masā.
    !!! Nekādā gadījumā gatavošanas procesa laikā karameli nedrīkst pagaršot, jo tā ir ļoti karsta un var radīt mutes apdegumus. Pagaršo tikai atdzisušu karameli.
  5. Gatavu brauniju pārlej vai apziež ar karameli un dekorē ar sāls kliņģerīšiem.

Recepti piedāvā Toms Kursītis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes