Sastāvdaļas
- 2 jēli olu dzeltenumi
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1/2 citrona sulas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ rīvētus ķiplokus, olu dzeltenumus, sāli, piparus, citrona sulu.
- Kuļ tikai vienā virzienā, turpinot kult, pielej olīveļļu, no sākuma pa pilienam, tad strūkliņā, lai izveidojas viendabīga masa.
- Lai mērce nesarecētu, olīveļļai un olu dzeltenumiem ir jābūt vienādā istabas temperatūrā.
- Ja tomēr mērce ir sarecējusi, pievienojiet, pa pilienam, tējkaroti silta ūdens, maisot, ne pārāk ātri.
- Mērci izmanto kartupeļu, gaļas salātiem, kā arī jūras velšu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!