Zemeņu ievārījums

Zemeņu ievārījums Foto: Zemeņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 l zemeņu
  • 3/4 glāzes ūdens
  • 1 l cukurs
  • citronskābe - pēc garšas

Pagatavošana

  1. Notīrītas zemenes saber lēzenā traukā un pārkaisa ar 1/3 daļu cukura.
  2. Trauku pārklāj ar tīru, plānu drēbīti un vēsā telpā atstāj 6-12 stundas.
  3. Otrā dienā pāri palikušo cukuru saber ievārījumu katlā, pielej aukstu ūdeni tik daudz, lai cukurs būtu mitrs un savāra bez maisīšanas dzidrā sīrupā.
  4. Virsū radušās putas nosmeļ.
  5. Savārītam cukura sīrupam pievieno no ogām radušos sulu un nedaudz citron- vai vīnakmeņu skābes, lai ogas pie vārīšanās nejuktu.
  6. Sīrupā liek iepriekš sagatavotas ogas ne pārāk biezā kārtā (ja ogu daudz, vāra pa daļām) un vāra uz lēnas uguns, trauku šad tad sakustinot.
  7. Putas rūpīgi nosmeļ ar metāla karoti.
  8. Ja ogas gatavas, bet sīrups neuzrāda vajadzīgās gatavības pazīmes, tad ogas ar putu karoti izņem no sīrupa uz kāda lēzena trauka, bet sīrupu uzvāra līdz vajadzīgam biezumam.
  9. Gatavu sīrupu savieno ar ogām.
  10. Atdzisušu ievārījumu pilda labi iztīrītās, iepriekš izkarsētās, stikla burkās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes