Sastāvdaļas
- 1 l zemeņu
- 3/4 glāzes ūdens
- 1 l cukurs
- citronskābe - pēc garšas
Pagatavošana
- Notīrītas zemenes saber lēzenā traukā un pārkaisa ar 1/3 daļu cukura.
- Trauku pārklāj ar tīru, plānu drēbīti un vēsā telpā atstāj 6-12 stundas.
- Otrā dienā pāri palikušo cukuru saber ievārījumu katlā, pielej aukstu ūdeni tik daudz, lai cukurs būtu mitrs un savāra bez maisīšanas dzidrā sīrupā.
- Virsū radušās putas nosmeļ.
- Savārītam cukura sīrupam pievieno no ogām radušos sulu un nedaudz citron- vai vīnakmeņu skābes, lai ogas pie vārīšanās nejuktu.
- Sīrupā liek iepriekš sagatavotas ogas ne pārāk biezā kārtā (ja ogu daudz, vāra pa daļām) un vāra uz lēnas uguns, trauku šad tad sakustinot.
- Putas rūpīgi nosmeļ ar metāla karoti.
- Ja ogas gatavas, bet sīrups neuzrāda vajadzīgās gatavības pazīmes, tad ogas ar putu karoti izņem no sīrupa uz kāda lēzena trauka, bet sīrupu uzvāra līdz vajadzīgam biezumam.
- Gatavu sīrupu savieno ar ogām.
- Atdzisušu ievārījumu pilda labi iztīrītās, iepriekš izkarsētās, stikla burkās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!