Upeņu ievārījums

Upeņu ievārījums Foto: Upeņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg upeņu
  • 1 kg cukura
  • 0.35 l ūdens

Pagatavošana

  1. No upeņu ogām var iegūt garšīgu, ar C vitamīnu garšīgu ievārījumu.
  2. Konservēšanai derīgas ir visas upeņu šķirnes.
  3. Tomēr ievārījumu vārīšanai labāk ir šķirnes ar lielām ogām, plānu miziņu un mazāku skābes saturu.
  4. Ogas novāc, kad tās gatavas, šķiro pēc lieluma.
  5. Ogām nogriež kātiņus un nomazgā.
  6. Tad ogas nosusina un pārlej ar karstu sīrupu un vāra 2 paņēmienos ar starplaiku 3 - 4 stundas.
  7. Karstu ievārījumu pilda traukos un aizvāko.
  8. Upeņu ievārījumu nedrīkst pārvārīt, jo tad ogas kļūst cietas un sausas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes