Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 4 olas
- garšvielas (vaniļa vai citrona miziņa)
- 1 g briežraga sāls
- 100 g rozīņu
- 350 g kviešu miltu
Pagatavošana
- Sviestu ar cukuru, vaniļu vai citrona miziņu un olām saputo, līdz cukurs izkusis un masa gaišā krāsā.
- Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, noskalotas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, izsijātus kviešu miltus un samaisa.
- Mīklu liek garenā veidnē un cep vidējā siltumā 45 - 60 minūtes.
- Atdzisušu kēksu sagriež šķēlēs, sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!