Torte „Skudru pūznis”

Torte „Skudru pūznis” Foto: Torte „Skudru pūznis”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 g skābā krējuma (20% tauku)
  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 400-500 g miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera

Krēmam:

  • 1 bundža vārīta, iebiezinātā piena
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Lielā bļodā sakuļ skābo krējumu ar izkausētu sviestu un cukuru.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri - samaisa mīklu. Mīklai jābūt elastīgai.
  4. Ja mīkla sanākusi pārāk šķidra, pievieno vēl miltus.
  5. Mīklu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
  6. Mazas mīklas bumbiņas vai plācenīšus liek ieeļļotā veidnē.
  7. Cep 10-15 minūtes, kamēr biskvīta gabaliņi kļūst brūni.
  8. Gatavo krēmu - bļodā samaisa izkausētu sviestu ar vārītu, iebiezināto pienu - viendabīgā masā, un liek ledusskapī, uz kādu laiciņu.
  9. Gatavos, atdzesētos biskvīta gabaliņus sadrupina (lielākos vai mazākos gabaliņos, pēc vēlēšanās).
  10. Sadrupinātos biskvīta gabaliņus liek bļodā ar krēmu, un samaisa.
  11. Iepriekš sagatavotā tortes šķīvī, liek biskvīta - krēma masu - kaudzītē.
  12. Šķīvi ar torti liek ledusskapī uz vienu stundu, kamēr tā sacietē.
  13. Torti var rotāt ar kausētu šokolādi, drupinātiem riekstiem.
  14. Torti var pasniegt arī bez rotāšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes