Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g skābā krējuma (20% tauku)
- 200 g sviesta
- 100 g cukura
- 400-500 g miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
Krēmam:
- 1 bundža vārīta, iebiezinātā piena
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Lielā bļodā sakuļ skābo krējumu ar izkausētu sviestu un cukuru.
- Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri - samaisa mīklu. Mīklai jābūt elastīgai.
- Ja mīkla sanākusi pārāk šķidra, pievieno vēl miltus.
- Mīklu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
- Mazas mīklas bumbiņas vai plācenīšus liek ieeļļotā veidnē.
- Cep 10-15 minūtes, kamēr biskvīta gabaliņi kļūst brūni.
- Gatavo krēmu - bļodā samaisa izkausētu sviestu ar vārītu, iebiezināto pienu - viendabīgā masā, un liek ledusskapī, uz kādu laiciņu.
- Gatavos, atdzesētos biskvīta gabaliņus sadrupina (lielākos vai mazākos gabaliņos, pēc vēlēšanās).
- Sadrupinātos biskvīta gabaliņus liek bļodā ar krēmu, un samaisa.
- Iepriekš sagatavotā tortes šķīvī, liek biskvīta - krēma masu - kaudzītē.
- Šķīvi ar torti liek ledusskapī uz vienu stundu, kamēr tā sacietē.
- Torti var rotāt ar kausētu šokolādi, drupinātiem riekstiem.
- Torti var pasniegt arī bez rotāšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!