Sastāvdaļas
- 150 g miltu
- 75 g sviesta
- 165 g cukura
- 130 g biezpiena 9% tauku
- 50 g rozīņu
- 2 olas
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote pūdercukura
Pagatavošana
- Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pāris minūtēm.
- Tad rozīnes notecina caurdurī, atstāj žāvēties.
- Biezpienu izberž caur sietu, lai tas kļūtu viendabīgs.
- Cukuru sakuļ ar sviestu, pievieno biezpienu un vēlreiz sakuļ viendabīgā masā.
- Olas sakuļ ar dakšiņu un 80 g pievieno cukura un biezpiena masai - visu sakul ar putotāju.
- Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri un sāli - samaisa.
- Miltu maisījumu pievieno biezpiena masai - sakuļ mīklu, pieber rozīnes, vēlreiz rūpīgi sakuļ.
- Mīklu lej ietaukotā kēksa (taisnstūra) veidnē.
- Krāsni uzkarsē līdz ~ 170°C temperatūrai, cep 60 minūtes.
- Kēksa gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, tam jābūt sausam.
- Kēksu izņem no krāsns, atdzesē veidnē.
- Kēksu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!