Biezpiena kēkss ar rozīnēm

Biezpiena kēkss ar rozīnēm Foto: Biezpiena kēkss ar rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 75 g sviesta
  • 165 g cukura
  • 130 g biezpiena 9% tauku
  • 50 g rozīņu
  • 2 olas
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Pagatavošana

  1. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pāris minūtēm.
  2. Tad rozīnes notecina caurdurī, atstāj žāvēties.
  3. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas kļūtu viendabīgs.
  4. Cukuru sakuļ ar sviestu, pievieno biezpienu un vēlreiz sakuļ viendabīgā masā.
  5. Olas sakuļ ar dakšiņu un 80 g pievieno cukura un biezpiena masai - visu sakul ar putotāju.
  6. Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri un sāli - samaisa.
  7. Miltu maisījumu pievieno biezpiena masai - sakuļ mīklu, pieber rozīnes, vēlreiz rūpīgi sakuļ.
  8. Mīklu lej ietaukotā kēksa (taisnstūra) veidnē.
  9. Krāsni uzkarsē līdz ~ 170°C temperatūrai, cep 60 minūtes.
  10. Kēksa gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, tam jābūt sausam.
  11. Kēksu izņem no krāsns, atdzesē veidnē.
  12. Kēksu izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes