Uz 1 kg vistas gaļas:
1. Garšvielu marināde
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 30 ml citrona sulas
- malti čili pipari un sāls pēc garšas
- Sīpolu un ķiplokus sakapā, samaisa ar sāli un pipariem, citronu sulu.
- Ar marinādi ieziež vistas gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz 4-6 stundām.
2. Alus - medus marināde
- 200 ml sojas mērces
- 150 g medus
- 200 ml alus
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 čili pipara pāksts
- rozmarīns
- Ķiplokus sakapā, samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
- Vistas gaļu pārlej ar marinādi un atstāj ledusskapī uz nakti.
3. Marināde itāļu gaumē
- 1/2 citrona sulas
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- Vidusjūras gartšvielu maisījums pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
- Vistas gaļu sagriež.
- Pievieno garšvielas, citrona sulu, olīveļļu.
- Vsu samaisa, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
4. Asā marināde
- 2 sīpoli
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- čili pipari, sāls, malta paprika pēc garšas
- 2 sasmalcinātas lauru lapas
- Sīpolus sakapā, pievieno olīveļļu, garšvielas, lauru lapas.
- Marinādē liek vistas gaļu, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām.
5. Vīna marināde
- 400 ml sausa sarkanvīna
- 8 ēdamkarotes olīveļļas
- rozmarīns
- timiāns, pipari, sāls pēc garšas
- Samaisa olīveļļu ar vīnu.
- Pievieno rozmarīnu un garšvielas.
- Prlej gaļai, marinē istabas temperatūrā 30 minūtes.
6. Greipfrūtu marināde
- 1 greipfrūts
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa
- 200 ml ūdens
- Izspiež greipfrūta sulu, pielej 200 ml ūdens, etiķi, medu - samaisa.
- Sīpolus un ķiplokus sakapā - pārkaisa vistas gaļai, pārlej marinādi.
- Atstāj uz 4 stundām.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!