Marinādes vistas gaļai

Marinādes vistas gaļai Foto: Marinādes vistas gaļai

Uz 1 kg vistas gaļas:

1. Garšvielu marināde

  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 30 ml citrona sulas
  • malti čili pipari un sāls pēc garšas
  1. Sīpolu un ķiplokus sakapā, samaisa ar sāli un pipariem, citronu sulu.
  2. Ar marinādi ieziež vistas gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz 4-6 stundām.

2. Alus - medus marināde

  • 200 ml sojas mērces
  • 150 g medus
  • 200 ml alus
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 čili pipara pāksts
  • rozmarīns
  1. Ķiplokus sakapā, samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
  2. Vistas gaļu pārlej ar marinādi un atstāj ledusskapī uz nakti.

3. Marināde itāļu gaumē

  • 1/2 citrona sulas
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • Vidusjūras gartšvielu maisījums pēc garšas
  • sāls, pipari pēc garšas
  1. Vistas gaļu sagriež.
  2. Pievieno garšvielas, citrona sulu, olīveļļu.
  3. Vsu samaisa, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.

4. Asā marināde

  • 2 sīpoli
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • čili pipari, sāls, malta paprika pēc garšas
  • 2 sasmalcinātas lauru lapas
  1. Sīpolus sakapā, pievieno olīveļļu, garšvielas, lauru lapas.
  2. Marinādē liek vistas gaļu, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām.

5. Vīna marināde

  • 400 ml sausa sarkanvīna
  • 8 ēdamkarotes olīveļļas
  • rozmarīns
  • timiāns, pipari, sāls pēc garšas
  1. Samaisa olīveļļu ar vīnu.
  2. Pievieno rozmarīnu un garšvielas.
  3. Prlej gaļai, marinē istabas temperatūrā 30 minūtes.

6. Greipfrūtu marināde

  • 1 greipfrūts
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 200 ml ūdens
  1. Izspiež greipfrūta sulu, pielej 200 ml ūdens, etiķi, medu - samaisa.
  2. Sīpolus un ķiplokus sakapā - pārkaisa vistas gaļai, pārlej marinādi.
  3. Atstāj uz 4 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes