Sastāvdaļas
- foreles fileja
- 4 ēdamkarotes sviesta
- Šalotes sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1-2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- sāls, pipari
- 1 citrona sula
- 1 tējkarote rīvētu citrona miziņu
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 230 °C temperatūrai, veidnē ieklāj foliju vai cepamo papīru.
- Šalotes sīpolu sakapā, cep uz pannas, sakarsētā sviestā, kamēr tas ir mīksts.
- Pievieno rīvētu citrona miziņu, saspiestas ķiploka daiviņas, pēc 1 minūtes pielej pusi no citrona sulas, samaisa.
- Foreles fileju liek veidnē, uzber sāli, piparus, pārlej ar cepto sīpolu maisījumu, uzkaisa pusi kapāto diļļu.
- Cep krāsnī 12-17 minūtes.
- Gatavai forelei uzrasina atlikušo citrona sulu, uzkaisa atlikušās dilles, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!