Gardie biezpiena pončiki

Gardie biezpiena pončiki Foto: Gardie biezpiena pončiki

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 3 olas
  • 300-400 g miltu
  • vaniļas cukurs
  • 9-12 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa sodas
  • etiķis vai citrona sula sodas dzēšanai
  • pūdercukurs
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Biezpienu samīca ar vaniļas cukuru.
  2. Olas sakuļ ar sāli un cukuru.
  3. Sodu dzēš un pievieno olu maisījumam.
  4. Vaniļas biezpienam pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
  5. Augstā katlā lej pietiekoši daudz augu eļļas un uzkarsē uz mazas uguns.
  6. Ļoti svarīgi ir eļļu nepārkarsēt!
  7. Ar mitrām rokām, no biezpiena mīklas veido bumbiņas, fritē eļļā. 
  8. Jāskatās, lai pončiki nepielīp katla apakšai un vienmērīgi apcepas.
  9. Gatavus pončikus liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
  10. Pasniedz pārkaisītus ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes