Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 1/2 tējkarotes sāls
- 30 g rauga
Biezpiena masai:
- 700 g pilnpiena biezpiena
- 80 g sviesta
- 2 olas
- 100 g cukura
- 1 rīvēta citrona miziņa
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu apelsīnu sukāžu
- 70 g rozīņu
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām pagatavo mīklu.
- Uzrūgušu mīklu liek uz ietaukotas plāts, izlīdzina 1 cm biezumā un uzraudzē.
- Biezpienu samaļ gaļas mašīnā.
- Sviestu puto ar cukuru, pievieno olas, samalto biezpienu, citrona miziņu, apelsīnu sukādes, miltus un samaisa, pēc tam pievieno noskalotas, miltos apviļātas rozīnes un vēlreiz samaisa.
- Ar biezpiena masu pārliek uz plāts uzraudzēto mīklu, pārziež ar sakultu olu un cep.