Sastāvdaļas
- 200 g svaigu zivju
- 100 g burkānu
- 100 zaļo zirnīšu
- 120 g zivs buljona
- 30 g sīpolu
- 20 g skābā krējuma
- 20 g sarkanās mērces
- 25 g sviesta
- citronskābe
- sāls
- pipari
- lauru lapas
- pētersīļi
- selerija
- dilles
Pagatavošana
- Notīrītu zivi sadala gabaliņos, ierīvē ar sāls, piparu un citronskābes maisījumu un uz pusstundu noliek vēsā vietā.
- Sīki sagrieztu burkānus kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pētersīļiem un seleriju apcep sviestā, pielej karstu zivs buljonu, pievieno zaļos zirnīšus, sautē uz lēnas uguns.
- Kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno zivs gabaliņus, lauru lapas un turpina sautēt aizvākota traukā.
- Gatavam pieliek krējumu, sarkano mērci un uzvāra.
- Kārto dziļā traukā, uzkaisa zaļumus.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!