Zivju sautējums ar dārzeņiem

Zivju sautējums ar dārzeņiem Foto: Zivju sautējums ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigu zivju
  • 100 g burkānu
  • 100 zaļo zirnīšu
  • 120 g zivs buljona
  • 30 g sīpolu
  • 20 g skābā krējuma
  • 20 g sarkanās mērces
  • 25 g sviesta
  • citronskābe
  • sāls
  • pipari
  • lauru lapas
  • pētersīļi
  • selerija
  • dilles

Pagatavošana

  1. Notīrītu zivi sadala gabaliņos, ierīvē ar sāls, piparu un citronskābes maisījumu un uz pusstundu noliek vēsā vietā.
  2. Sīki sagrieztu burkānus kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pētersīļiem un seleriju apcep sviestā, pielej karstu zivs buljonu, pievieno zaļos zirnīšus, sautē uz lēnas uguns.
  3. Kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno zivs gabaliņus, lauru lapas un turpina sautēt aizvākota traukā.
  4. Gatavam pieliek krējumu, sarkano mērci un uzvāra.
  5. Kārto dziļā traukā, uzkaisa zaļumus.
  6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes