Sastāvdaļas
- 1 kg ziedkāpostu
- 3 olas
- ½ glāzes piena
- 100 g skāba krējuma
- 50 g sviesta
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls
Pagatavošana
- Notīrītus ziedkāpostus vāra vieglā sālsūdenī gandrīz mīkstus, notecina uz sieta, sadala mazās rozetēs.
- Veidni ietauko ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi, sakārto tajā ziedkāpostus.
- Olu dzeltenumus sakuļ, pieliek mazliet sāli, pamazām pievieno pienu, krējumu un saputotus olu baltumus, samaisa, pārlej ziedkāpostiem, pārkaisa ar rīvmaizi, virsū liek sviesta piciņas.
- Cep cepeškrāsnī mērenā siltumā 25-30 minūtes.
- Ziedkāpostu pudiņam var pievienot 200 g samaltu gaileņu. Tās pieliek pie olu dzeltenumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!