Zemeņu un putukrējuma pīrāgs

Zemeņu un putukrējuma pīrāgs Foto: Zemeņu un putukrējuma pīrāgs

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 1,5 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 115 g sviesta istabas temperatūrā
  • 3/4 glāzes cukura
  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1/2 glāzes piena
Pildījumam:
  • 450 g zemeņu
  • 1 tējkarote želatīna
  • 1,5 glāzes trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Divas veidnes ieziež ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
  2. Cepamo papīru arī ieziež ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
  3. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  4. Sagrieztas zemenes samaisa ar cukuru un noliek malā pastāvēt.
  5. Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli.
  6. Citā bļodā sakuļ sviestu ar 1/2 glāzes cukura, pievieno olas un olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu - sakuļ viendabīgā, krēmīgā masā.
  7. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un pienu.
  8. Samīca viendabīgu mīklu, lej veidnēs.
  9. Cep 17 minūtes, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
  10. Biskvītus atstāj atdzist veidnēs, tad izņem, un atdzesē pilnībā.
  11. Mazā katliņā samaisa 2 ēdamkarotes ledaina ūdens un želatīnu.
  12. Uz nelielas uguns uzkarsē, kamēr izšķīst želatīns, tad atdzesē.
  13. Saldo krējumu sakuļ ar 1/4 glāzes cukura, noturīgās putās.
  14. Turpinot kult, pievieno želatīnu.
  15. Uz viena biskvīta liek pusi zemeņu, virsū pusi putukrējuma.
  16. Virsū liek otru biskvītu, virsū atkal zemenes un putukrējumu.
  17. Gatavu pīrāgu liek ledusskapī uz stundu.
  18. 15 minūtes pirms pasniegšanas, pīrāgu izņem no ledusskapja.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes