Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1,5 glāzes miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 115 g sviesta istabas temperatūrā
- 3/4 glāzes cukura
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1/2 glāzes piena
Pildījumam:
- 450 g zemeņu
- 1 tējkarote želatīna
- 1,5 glāzes trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Divas veidnes ieziež ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
- Cepamo papīru arī ieziež ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Sagrieztas zemenes samaisa ar cukuru un noliek malā pastāvēt.
- Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli.
- Citā bļodā sakuļ sviestu ar 1/2 glāzes cukura, pievieno olas un olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu - sakuļ viendabīgā, krēmīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un pienu.
- Samīca viendabīgu mīklu, lej veidnēs.
- Cep 17 minūtes, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
- Biskvītus atstāj atdzist veidnēs, tad izņem, un atdzesē pilnībā.
- Mazā katliņā samaisa 2 ēdamkarotes ledaina ūdens un želatīnu.
- Uz nelielas uguns uzkarsē, kamēr izšķīst želatīns, tad atdzesē.
- Saldo krējumu sakuļ ar 1/4 glāzes cukura, noturīgās putās.
- Turpinot kult, pievieno želatīnu.
- Uz viena biskvīta liek pusi zemeņu, virsū pusi putukrējuma.
- Virsū liek otru biskvītu, virsū atkal zemenes un putukrējumu.
- Gatavu pīrāgu liek ledusskapī uz stundu.
- 15 minūtes pirms pasniegšanas, pīrāgu izņem no ledusskapja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!