Sastāvdaļas
- 1 1/2 glāze kviešu miltu
- 250 g zemeņu
- 200 g mandeļu
- 125 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 500 g saldā krējuma (33%)
- sāls (pēc garšas)
Pagatavošana
- Sviestu sajauc ar 1/2 glāzi cukura un sāli, pievieno olas, tad visu ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, mandeles (nedaudz atstājot dekorēšanai) un rūpīgi visu samaisa.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā formā un cep aptuveni 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, neizņemot no formas.
- Zemenes pārlasa, noskalo un nosusina.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un atlikušo cukura daudzumu, pievieno daļu no zemenēm.
- Biskvītu ieliek gredzenveida formā, pārklāj ar saldā krējuma masu, dekorējam ar mandelēm un zemenēm.
- Liek ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!