Sastāvdaļas
- 4 lieli vistu stilbiņi
- 1 tējkarote sāls
Marinādei:
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 50 g baltvīna
- ½ tējkarotes karija
- 1 tējkarote smalko sarkano piparu
Guacamole mērce:
- 3 avokado
- 1 liels tomāts
- ½ sīpola
- 1 selerijas kāts
- ½ tējkarotes sāls
- 1 tējkarote kajēnas piparu
Pagatavošana
- Samaisa marinādes sastāvdaļas. Vistu stilbiņus liek marinādē un atstāj vēsumā apmēram uz 2 stundām.
- Cep dārza grilā vai cepeškrāsnī no abām pusēm 10 minūtes, līdz vistas gaļas šķidrums kļūst dzidrs. Uzkaisa sāli.
- Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņus un mīkstumu. Tomātu iegriež, ieliek vārošā ūdenī un pēc tam novelk miziņu.
- Avokado, tomātu, sīpolu, seleriju, sāli, kajēnas piparus liek mikserī un labi sajauc.
- Tikko izceptus vistu stilbiņus pasniedz ar mērci, grilētām kukurūzas vālītēm, melnajām olīvām un kartupeļu čipsiem vai kukurūzas nūjiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!