Sastāvdaļas
- 500 g Briseles kāpostu
- ūdens
- sāls
- 1 ēdamkarote eļļas
- 600 g vistas fileju
- 1/2 tējk. sāls
- 1/4 tējk. melno piparu
- 5 nelieli tomāti
- 150 saldā krējuma
- 1 tējk. timiāna
- 2 olu dzeltenumi
- 100 rīvēta siera
- 50 sasmalcinātu mandeļu
Pagatavošana
- Notīra un noskalo kāpostus. Apvāra tos viegli sālītā ūdenī (1 tējk. sāls uz 1 l ūdens) un notecina.
- Vistas filejas apbrūnina panna sakarsētā eļļā. Uzkaisa sāli un piparus.
- Tomātus noskalo un sagriež šķēlītēs.
- Olas saputo ar saldo krējumu un timiānu.
- Vistas filejas sagriež apmēram 1 cm biezos gabaliņos.
- Tomātus, kāpostus un vistas gabaliņus kārto ieziesta cepamā traukā.
- Pārlej ar krējuma un olu maisījumu, pārkaisa ar rīvētu sieru un mandelēm.
- Cep cepeškrāsnī ~ 200°C temperatūrā 20 minūtes un pasniedz ar svaigu maizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!