Sastāvdaļas
- 3-4 diļļu kāti
- 3-4 pētersīļu zariņi
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 paprika
- gurķi
- tomāti
- 4-5 smaržīgo piparu graudiņi
- 2 krustnagliņas
- 2-3 lauru lapas
Marinādei:
- 2 l ūdens
- 1/2 glāzes cukura
- 3 ēdamkarotes sāls
- 150 g 9% etiķa
Pagatavošana
- Sterilizētā burkā liek dilles, pētersīļus, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīpola gredzenus, salmiņos sagrieztu papriku, šķēlītēs sagrieztus gurķus un tomātus.
- Tomātus izvēlieties gaļīgus un stingrus, lai neizjūk un nepārvēršas putrā.
- Liekot dārzeņus burkā, tos mazliet sablīvē.
- Virsū dārzeņiem liek smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas.
- Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru un sāli, beigās pielej etiķi.
- Karstu marinādi pārlej gurķiem, viegli aizvāko un pasterizē 7-8 minūtes, tad kārtīgi aizvāko.
- Pasniedzot salātus, marinādi nolej, salātus liek traukā un pārlej ar augu eļļu pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!