Sastāvdaļas
- 25 vēži
- 1 burkāns
- pētersīļi
- 1 selerijas sakne
- 1 sīpols
- zaļumu saišķītis
- daži zariņi diļļu
- estragons
- 2 lauru lapas
- 5 smaržīgie piparu graudiņi
Pagatavošana
- Lielā traukā ar verdošu ūdeni, kam piebērts mazliet sāls, ieliek sasmalcinātus pētersīļus, burkānus, sīpolus zaļumu saišķīti un garšvielas.
- Dzīvus vēžus nomazgā aukstā ūdenī un iegremdē verdošajā ūdenī. Traukam uzliek vāku.
- Vāra 8-10 minūtes, pēc tam trauku noņem no uguns un atstāj nostāvēties 10 minūtes.
- Vēžus izņem no novārījuma, saliek traukā un pasniedz, iepriekš rotējot ar pētersīļu vai seleriju zariņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!