Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 4 olas
- 450 g bezpiedevu jogurta
- 3 glāzes miltu
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 ēdamkarote etiķa
Krēmam:
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 350 g vārīta kondensētā piena
- 1 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3 - 5 ēdamkarotes piena
- konservēti/svaigi ķirši
Piesūcināšanai:
- 1 glāze stipras, saldinātas tējas
- 2 ēdamkarotes brendija
Pagatavošana
- Biskvīts: Dziļā bļodā sajauc cukuru ar kakao pulveri, olām un jogurtu.
- Pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Izšķīdina dzeramo sodu etiķī un pievieno mīklai.
- Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Ieklāj mīklu kūkas formā un liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
- Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un kondensēto pienu.
- Pakāpeniski pievieno kakao pulveri un pienu, atkal visu saputo līdz krēmam viendabīga konsistence.
- Piesūcināšana: Sajauc stipru, saldu tēju ar brendiju un pārlej pār katru no biskvīta kārtām (izņemot virsējo kārtu).
- Krēmu klāj starp katru no biskvītiem, izkārto pār krēmu ķiršus. Nedaudz krēma atstāj tortes virsmas un sānu noziešanai.
- Tortes virsmu un sānus noziež ar krēmu un dekorē ar ogām, šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!