Sastāvdaļas
- 100 g krāsainas marmelādes
- 250 g biezpiena
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes mannu
- 100 g piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarotes vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote sviesta
Mērcei:
- 1 olas dzeltenums
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarotes citrona sulas
- 150 g piena
- 1/2 tējk. vaniļas cukura
Šķīvju dekorēšanai:
- 100 g kivi
- 170 g vīnogu
- 300 g ābolu
- 150 g pūdercukura
Pagatavošana
- Uzvāra pienu, maisot pievieno izsijātu mannu.
- Vāra 5-6 minūtes, kamēr iegūst pusšķidru biezputru, atdzesē.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus saputo, pievieno caur sietu izberztu biezpienu, sagrieztu marmelādi - samaisa.
- Olu dzeltenumu un biezpiena maisījumam pievieno mannas biezputru - samaisa.
- Atsevišķā traukā saputo olu baltumus.
- Olu baltumus iecilā olu dzeltenumu un mannā maisījumā - samaisa.
- Maisījumu lej ieeļļotā veidnē, veidni liek katlā ar karstu ūdeni, un vāra, uz mazas uguns 45 minūtes (līdz izveidojas blīva masa).
- Gatavo mērci - olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno citrona sulu, pienu - samaisa.
- Vāra katliņā uz mazas uguns, ūdens peldē, kamēr mērce sabiezē.
- Pudiņu pasniedz ar mērci.
- Šķīvi dekorē ar āboliem, kivi, vīnogām un pūdercukuru.
Paldies par recepti! Recepti iesūtīja Līga Elmere.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!