Tvaicēts biezpiena manna pudiņš

Tvaicēts biezpiena manna pudiņš Foto: Līga Elmere

Sastāvdaļas

  • 100 g krāsainas marmelādes
  • 250 g biezpiena
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes mannu
  • 100 g piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta

Mērcei:

  • 1 olas dzeltenums
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarotes citrona sulas
  • 150 g piena
  • 1/2 tējk. vaniļas cukura

Šķīvju dekorēšanai:

  • 100 g kivi
  • 170 g vīnogu
  • 300 g ābolu
  • 150 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Uzvāra pienu, maisot pievieno izsijātu mannu.
  2. Vāra 5-6 minūtes, kamēr iegūst pusšķidru biezputru, atdzesē.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  4. Olu dzeltenumus saputo, pievieno caur sietu izberztu biezpienu, sagrieztu marmelādi - samaisa.
  5. Olu dzeltenumu un biezpiena maisījumam pievieno mannas biezputru - samaisa.
  6. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus.
  7. Olu baltumus iecilā olu dzeltenumu un mannā maisījumā - samaisa.
  8. Maisījumu lej ieeļļotā veidnē, veidni liek katlā ar karstu ūdeni, un vāra, uz mazas uguns 45 minūtes (līdz izveidojas blīva masa).
  9. Gatavo mērci - olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno citrona sulu, pienu - samaisa.
  10. Vāra katliņā uz mazas uguns, ūdens peldē, kamēr mērce sabiezē.
  11. Pudiņu pasniedz ar mērci.
  12. Šķīvi dekorē ar āboliem, kivi, vīnogām un pūdercukuru.

Paldies par recepti! Recepti iesūtīja Līga Elmere.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes