Tuncis ar apelsīniem un bumbieriem

Tuncis ar apelsīniem un bumbieriem Foto: Tuncis ar apelsīniem un bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 400 g svaiga tunča (2 lieli gabali)
  • 150 ml baltvīna
  • 1 vidēja lieluma apelsīns
  • 1 liels bumbieris
  • 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • malti melnie pipari
  • rukolas salāti

Pagatavošana

  1. Izspiež sulu no apelsīna, sajauc ar 100 ml baltvīna un olīveļļu.
  2. Tunča gabalus nomazgā un liek apelsīna sulas maisījumā - marinē istabas temperatūrā 1,5 stundas.
  3. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  4. Tunča gabalus izņem no marinādes, uzber piparus, un ietin folijā.
  5. Folijā ietītos tunča gabalus liek veidnē, cep 15-20 minūtes.
  6. Bumbieri sagriež uz pusēm, tad katru pusīti sagriež plānās šķēlītēs.
  7. 50 ml baltvīna katliņā uzkarsē, pievieno maltu muskatriekstu.
  8. Bumbiera šķēlītes liek katliņā, un sautē baltvīna maisījumā, kamēr bumbieri paliek mīksti.
  9. Tunci pasniedz ar svaigu, kraukšķīgu rukolu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes