Sastāvdaļas
- 400 g svaiga tunča (2 lieli gabali)
- 150 ml baltvīna
- 1 vidēja lieluma apelsīns
- 1 liels bumbieris
- 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- malti melnie pipari
- rukolas salāti
Pagatavošana
- Izspiež sulu no apelsīna, sajauc ar 100 ml baltvīna un olīveļļu.
- Tunča gabalus nomazgā un liek apelsīna sulas maisījumā - marinē istabas temperatūrā 1,5 stundas.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Tunča gabalus izņem no marinādes, uzber piparus, un ietin folijā.
- Folijā ietītos tunča gabalus liek veidnē, cep 15-20 minūtes.
- Bumbieri sagriež uz pusēm, tad katru pusīti sagriež plānās šķēlītēs.
- 50 ml baltvīna katliņā uzkarsē, pievieno maltu muskatriekstu.
- Bumbiera šķēlītes liek katliņā, un sautē baltvīna maisījumā, kamēr bumbieri paliek mīksti.
- Tunci pasniedz ar svaigu, kraukšķīgu rukolu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!