Sastāvdaļas
Smilšu mīklai:
- 150 g miltu
- 60 g cukura
- 80 g auksta sviesta
- 1 ola
Biskvītam:
- 100 g tumšās šokolādes
- 4 olas
- 100 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 80 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 6 želatīna loksnes
- 1 l putukrējuma (30 %)
- 100 g tumšās šokolādes
- 75 g baltās šokolādes
- 100 g „Nutella” krēma
Papildus:
- 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma vai jāņogu želejas
- 150 g rupji rīvētas piena šokolādes
Pagatavošana
- Smilšu mīkla: Uz gludas un tīras darba virsmas sajauc miltus un cukuru, izveido nelielu kaudzīti ar iedobi vidū, kurā ieliek smalki sagrieztu, atdzesētu sviestu un sakultas olas.
- Rūpīgi sajauc visas sastāvdaļas līdz izveidojas drupena masa, turpina to mīcīt līdz mīkla kļūst viendabīga un gluda.
- No mīklas izveidojiet bumbiņu, ietiniet pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Biskvīts: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai uz abpusējās karsēšanas režīmu.
- Rupji sasmalcina šokolādi un izkausē ūdens peldē.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, un olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ.
- Nedaudz atdzesētu izkausētu šokolādi sajauc ar sakulto olu dzeltenumu masu.
- Atsevišķā trauciņā sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls līdz masa kļūst stingra un gluda.
- Sajauc izsijātus miltus ar kakao pulveri un porciju veidā pievieno olu dzeltenumu masai, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
- Tad masā ar koka karoti iecilā saputoto olu baltumu masu.
- 24 cm lielu, apaļo kūkas formu izklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Mīklu ieklāj kūkas formā un cep iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, to pilnībā atdzesēt.
- Savukārt ledusskapī atdzesēto smilšu mīklu rūpīgi izrullē (aptuveni 24 cm diametrā).
- Ieklāj to kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 10 - 15 minūtes vai līdz mīkla ir gaiši zeltainā krāsā. Pilnībā atdzesē to.
- Krēms: Želatīna loksnes izmērcē aukstā ūdenī.
- Atsevišķos trauciņos, ūdens peldē, izkausē balto un tumšo šokolādi, „Nutella” krēmu.
- Izmērcētās želatīna plāksnes izgriež no ūdens un sadala trīs daļās (katrai daļai 2 plāksnes).
- Katrai daļai pievieno savu šokolādi, respektīvi, vienai no daļām - balto šokolādi, otrai - tumšo, bet trešai „Nutella” krēmu.
- Nedaudz katru no masām atdzesē.
- Tikmēr atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 daļās.
- Smilšu mīklas kārtu liek uz servējamā šķīvja un pārziež ar ievārījumu vai želeju.
- Tad klāj vienu no biskvīta kārtām un pārklāj to ar 1/3 putukrējuma, kas sajaukts ar baltās šokolādes masu.
- Pārklāj putukrējuma kārtu ar nākamo biskvītu un to pārziež ar 1/3 putukrējumu, kas savukārt sajaukts ar tumšās šokolādes masu.
- Liek pāri pēdējo biskvīta kārtu un noziež to ar atlikušo putukrējumu, kas sajaukts ar „Nutella” krēma masu.
- Kūkas virsējo kārtu pārkaisa ar rupji rīvētu piena šokolādi un pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!