Sastāvdaļas
Krēmam:
- 500 ml piena
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 150 g cukura
- 150 g sviesta
Mīklai:
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes piena
- 150 g cukura
- 1 tējkarote sodas
- 3 ēdamkarotes medus
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 400 g miltu
Glazūrai:
- 100 g tumšās šokolādes
- 1-2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - katlā samaisa visas krēma sastāvdaļas, izņemot sviestu.
- Vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Gatavo mīklu - katlā samaisa visas mīklas sastāvdaļas, izņemot miltus.
- Vāra uz lēnas uguns, kamēr masa palielinās, aptuveni 10-15 minūtes.
- Katlu noņem no uguns, pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulvera - izmaisa.
- Pievieno visus miltus - kārtīgi samaisa.
- Mīkla sākumā būs pārāk mīksta, atdzesējot 20-30 minūtes, tā kļūs cietāka.
- Mīklu sadala 5 daļās, izrullē 20x25 cm lielos taisnstūrīšos.
- Cep biskvītus 200°C temperatūrā, 5 minūtes.
- Par cik biskvīti ir tumši, ir grūti saprast, kad tie ir gatavi, tāpēc, cep 5 minūtes un tad skatās pēc savas krāsns - varbūt cept vairs nevajag, vai arī vēl - 2-3 minūtes.
- Pabeidz gatavot krēmu - sakuļ sviestu - pakāpeniski pievieno krēma masu - turpinot kult.
- Starp 4 biskvītiem klāj krēmu, virsū liek 5 biskvītu, pārlej ar siltu šokolādes glazūru.
- Gatavo šokolādes glazūru - šokolādi ar augu eļļu izkausē karsta ūdens peldē.
- Torti atstāj uz nakti ledusskapī ievilkties.
- No rīta, tortes malas apgriež ar asu nazi, sagriež porciju gabalos - tos rotā ar baltās šokolādes strīpiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!