Torte „Spartaks”

Torte „Spartaks” Foto: Torte „Spartaks”

Sastāvdaļas

Krēmam:
  • 500 ml piena
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 150 g cukura
  • 150 g sviesta
Mīklai:
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 400 g miltu
Glazūrai:
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 1-2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - katlā samaisa visas krēma sastāvdaļas, izņemot sviestu.
  2. Vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
  3. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Gatavo mīklu - katlā samaisa visas mīklas sastāvdaļas, izņemot miltus.
  5. Vāra uz lēnas uguns, kamēr masa palielinās, aptuveni 10-15 minūtes.
  6. Katlu noņem no uguns, pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulvera - izmaisa.
  7. Pievieno visus miltus - kārtīgi samaisa.
  8. Mīkla sākumā būs pārāk mīksta, atdzesējot 20-30 minūtes, tā kļūs cietāka.
  9. Mīklu sadala 5 daļās, izrullē 20x25 cm lielos taisnstūrīšos.
  10. Cep biskvītus 200°C temperatūrā, 5 minūtes.
  11. Par cik biskvīti ir tumši, ir grūti saprast, kad tie ir gatavi, tāpēc, cep 5 minūtes un tad skatās pēc savas krāsns - varbūt cept vairs nevajag, vai arī vēl - 2-3 minūtes.
  12. Pabeidz gatavot krēmu - sakuļ sviestu - pakāpeniski pievieno krēma masu - turpinot kult.
  13. Starp 4 biskvītiem klāj krēmu, virsū liek 5 biskvītu, pārlej ar siltu šokolādes glazūru.
  14. Gatavo šokolādes glazūru - šokolādi ar augu eļļu izkausē karsta ūdens peldē.
  15. Torti atstāj uz nakti ledusskapī ievilkties.
  16. No rīta, tortes malas apgriež ar asu nazi, sagriež porciju gabalos - tos rotā ar baltās šokolādes strīpiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes