Torte „Pizas tornis”

Torte „Pizas tornis” Foto: Torte „Pizas tornis”

Sastāvdaļas

  • 300 g sviesta
  • 200 g margarīna
  • 6 olas
  • 3,5 glāzes cukura
  • 500 g medus
  • 3 tējkarotes sodas
  • 8-10 glāzes miltu
  • 1800 g trekna skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas pulvera
  • 1 ēdamkarote verdoša ūdens
  • 50 g drupinātu valriekstu

Pagatavošana

  1. Lielā katlā izkausē medu, sviestu, margarīnu, pievieno sodu, sakuļ, noņem no uguns.
  2. Pa vienai pievieno olas, sakuļ, pieber cukuru, kārtīgi samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, samaisa biezu mīklu.
  4. Mīklu sadala 23-24 daļās.
  5. Katru mīklas daļu plāni izrullē.
  6. Izgriež biskvītus.
  7. Mīklu uztin uz mīklas ruļļa un liek ietaukotā veidnē.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 5 minūtes, kamēr biskvīti kļūst zeltaini-brūni.
  9. Mīklas atgriezumus sasmalcina.
  10. Gatavo krēmu - kafijas pulveri izšķīdina verdošā ūdenī. 
  11. Skābo krējumu samaisa ar cukuru, kafiju, sakuļ ar mikseri.
  12. Pirmo biskvītu noklāj ar krēmu, liek otru biskvītu, atkal noklāj ar krēmu, tā turpina ar visiem biskvītiem.
  13. Pēdējo biskvītu arī noklāj ar krēmu, uzmanīgi noklāj ar krēmu arī tortes sānus.
  14. Visu torti nokaisa ar mīklas drupačām, tortes virsmu nokaisa ar valriekstiem.
  15. Gatavu torti uz nakti liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes