Sastāvdaļas
- 160 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1/4 tējk. sāls
- 1 ēdamkarotes. sakapātu diļļu
- 50 g krēmveidīgu sieru
- 25 g izkausēta sviesta
- 1 ola
- 170 ml piens
- 250 g mazsālīts vai kūpināts lasis
Krēmam:
- 120 g trekns skābais krējums (30%)
- 1 tējk. mārrutku
- 1 4 tējk. sāls
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un sakapātām dillēm.
- Bļodā viegli saputo olu, pienu, krēmveidīgu sieru un izkausēto sviestu.
- Abus maisījumus sajauc, līdz sanāk viendabīga mīkla.
- Uzsilda pannu un uzlej nedaudz augu eļļas. Uz pannas lejam 2 tējkarotes mīklas.
- Cepam mazas pankūciņas, apmēram 1 minūti no abām pusēm.
- Kamēr pankūkas dziest, gatavo krēmu.
- Sajaucam skābo krējumu ar mārrutkiem, pievienojam sāli pēc garšas.
- Lasi sagriež mazos, plānos gabaliņos.
- Uz katras pankūciņas liek 1 tējkarotes krēma un pa gabaliņam laša.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!