Torte „Ķiršu saulriets”

Torte „Ķiršu saulriets” Foto: Torte „Ķiršu saulriets”

Sastāvdaļas

Biskvītam:
 ● 8 ēdamkarotes miltu
 ● 7 ēdamkarotes cukura
 ● 4 ēdamkarotes kakao pulvera
 ● 2 olas
 ● 6 ēdamkarotes piena
 ● 6 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
 ● nepilna tējkarote dzēstas sodas
 ● daži pilieni ruma esences

Želejai:
 ● gatavs ķiršu želejas maisījums
 ● ūdens

Suflē:
 ● 300 ml skābā krējuma 20% tauku
 ● 5 ēdamkarotes cukura
 ● 20 g želatīna
 ● 1 ēdamkarote Baileys irish cream

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - visas sastāvdaļas samaisa, samīca miklu, liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, kamēr gatavs.
  2. Izcepto biskvītu atdzesē, sagriež 2 daļās.
  3. Gatavo želeju - ķiršu želejas maisījumu samaisa ar ūdeni, lej seklā traukā(lai ātrāk atdziest), liek ledusskapī.
  4. Atdzisušu, sastingušu želeju sagriež dažāda izmēra taisnstūrīšos.
  5. Gatavo suflē - želatīnu pārlej ar 0,75 ml ūdens, karsta ūdens peldē uzkarsē.
  6. Skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno Baileys irish cream - samaisa.
  7. Mazliet atdzisušu želatīnu uzmanīgi samaisa ar sakulto skābo krējumu.
  8. Ķiršu želejas taisnstūrus iemaisa skābā krējuma-želatīna masā.
  9. Vienu biskvītu mitrina ar 4 ēdamkarotēm ķiršu sīrupa+1 ēdamkarote degvīna+2 pilieni ruma esences. 
  10. Veidnē, ar noņemamām maliņām liek mitrināto biskvītu, uzlej suflē, virsū liek otru biskvītu, mazliet piespiež.
  11. Glazē un rotā pēc saviem ieskatiem, liek torti ledusskapī sastingt uz pāris stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes