Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 8 ēdamkarotes miltu
- 7 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes piena
- 6 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- nepilna tējkarote dzēstas sodas
- daži pilieni ruma esences
Želejai:
- gatavs ķiršu želejas maisījums
- ūdens
Suflē:
- 300 ml skābā krējuma 20% tauku
- 5 ēdamkarotes cukura
- 20 g želatīna
- 1 ēdamkarote Baileys irish cream
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - visas sastāvdaļas samaisa, samīca miklu, liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, kamēr gatavs.
- Izcepto biskvītu atdzesē, sagriež 2 daļās.
- Gatavo želeju - ķiršu želejas maisījumu samaisa ar ūdeni, lej seklā traukā(lai ātrāk atdziest), liek ledusskapī.
- Atdzisušu, sastingušu želeju sagriež dažāda izmēra taisnstūrīšos.
- Gatavo suflē - želatīnu pārlej ar 0,75 ml ūdens, karsta ūdens peldē uzkarsē.
- Skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno Baileys irish cream - samaisa.
- Mazliet atdzisušu želatīnu uzmanīgi samaisa ar sakulto skābo krējumu.
- Ķiršu želejas taisnstūrus iemaisa skābā krējuma-želatīna masā.
- Vienu biskvītu mitrina ar 4 ēdamkarotēm ķiršu sīrupa+1 ēdamkarote degvīna+2 pilieni ruma esences.
- Veidnē, ar noņemamām maliņām liek mitrināto biskvītu, uzlej suflē, virsū liek otru biskvītu, mazliet piespiež.
- Glazē un rotā pēc saviem ieskatiem, liek torti ledusskapī sastingt uz pāris stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!